Welkom » Ik sta op de wachtlijst

Ik sta op de wachtlijst

 

10.08.2012

Eindelijk is het zo ver...Na een slechte nacht kroop ik er om 5.00hrs. al uit ,om mij klaar te maken ! Wij hebben onze Liz nog op gehaald,want zij wilde graag mee! Wij zijn toen om 8.30.hrs.vertrokken richting Brussel ! Wij waren er op tijd,al om 11 hrs.En wilden wat gaan eten in het restaurant ,maar die waren met vakantie....Dus gingen wij een beetje in het ziekenhuispark in het zonnetje zitten ! 

Om 1.30hrs. was dan de afspraak met het transplantatie-team,en alles werd ons piekfijn uitgelegd ,hoe de hele procedure verloopt ,de operatie zal ongeveer 8 uur duren .en het zal 1 weekje intensive worden ,en dan nog ongeveer 2 weekjes ziekenhuis ,de eerste dagen zal ik in narkose gehouden worden ,en daarna ,zo ik veel pijn heb ,krijg ik een Peredoraal spuit .

Maar dat zien we dan wel he !

Preventiv moet ik ook gezond blijven want een verkoudheid,virus of koorts,zijn redenen om de transplantatie uit te stellen zou ik dan op geroepen worden !

  Ja en de komplicaties werden ons ook goed uitgelegd ,maar dat doe ik hier niet ,ik ben positiv he !!!

Ook moet er heel goed op hygieene gebiet op gelet worden ,dit in verband omdat het immumsysteem heel laag gehouden word om afstooting te voorkomen ...Steeds een masker op ,en sich in geen overvulde mensenmenge begeven ! Later word dat wel weer beter ! Ik let er nu al goed op ,dat ik niet te veel kusjes geef enz...Ik heb ook steeds een ontsmettingsmiddel in mijn tas voor mijn handen te ontsmetten !

Ook in de wachtkamers neem ik al langer geen tijdschriften meer ter hand die andere patienten ook lezen !


Daarna ging het verder naar de Anestisist ,en daar werd ons alles over de narkose verteld ,en ook dat het kan gebeuren ,dat ik al in narkose lig ,en de transplantatie niet door gaat ,als de donnorlongen niet goed geacht worden ...Ja ,dan is het zo hoor ,beter zo en geen risiko nemen he !Na nog enkele tests ,waren wij klaar !


Ja en toen ging het verder naar de coordinator ...Daar werd alles besproken over het transport ,en hij denkt dat wij uit Luxembourg met de helicopter gebracht worden ,maar het kan ook in een transport-ambulance hoor !


De wachttijd zou hooguit 1 jaar duren ,maar het  kan ook heel vlug gebeuren !


  Wegens het transport moet ik mij met de verzekering in verbinding zetten !


Ik mag ook nix meenemen (Dat is ook weer nieuw,een reis zonder koffer hahaha)


Yoepie ...Om 1.30 werd ik toen Oficieel in de Computer gezet van Eurotransplant ...Ik was gelukkig...      Ik was tevreden..._       Ik was Dankbaar...


Op de terrugweg hebben wij dan nog een Nonnetje bezocht ,waar ik op school zat ,wij hadden ons 40 jaar niet meer gezien ,en het was heel lief en gezellig geweest !

                                                      

Nadat wij nog wat zijn gaan eten onderweg waren wij zo rond 20.00 uur thuis.

                                                   

...Moe maar gelukkig en voldaan......Niet helemaal eigelijk ,een bittere pil ligt mij toch in mijn maag .........

Ik heb 2 vriendinnen die al enkele jaren op de wachtlijst staan ,en alle vooruitzicht zullen er nog enkele jaartjes bijkomen ...Niet eerlijk vind ik dit ...In Belgie is iedereen Donor ,tenzij hij er een veto tegen in brengt ,en zo hoort het ook vind ik !!!

In Nederland en Luxembourg ben je geen Donnor ,tenzij je er extra voor kiest ,en dat is niet zo goed ,dus mensen ,als je dit leest ,denk er eens over na he !!!

Bedankt !!!Zoenen  


13.08.2012

Vanmorgen naar de verzekering gebeld ,en ik moet een certificat van de Arzt insturen ,dus dat komt ook wel goed !