Welkom » Transplantation jo,oder nee? » Schildklier operatie

Schildklier operatie

25 November.

Gisteren kreeg ik eindelijk bericht via tel. dat er een resultat is van de bioptie die 26 oktober van mijn schildklier gemaakt werd.En ik kreeg een afspraak voor 12 Dezember,maar ik vroeg om een eerdere afspraak en dat ging dan alleen vandaag op 25 November ,dus vlug naar Luxenburg stad naar het ziekenhuis.

Mijn Schildklier moet verwijdert worden,maar eigenlijk is dit in dit stadium niet echt noodzakelijk ,maar daar ik in afwachting ben om op de lijst voor de longtransplantatie te komen,gaat men op nr. zeker.

Normaal word in dit stadium 2x per jaar de schildklier bewaakt en onderzocht omdat er niet zeker is of er kankercellen zijn of niet,maar in mijn geval moet men op het zekere pad gaan .

Nu wacht ik af wanneer dit gaat gebeuren ,normaal word deze o.p. in een ziekenhuis in Luxemburg-stad gedaan ,maar mijn longenarzt wil dat het in Ettelbruck gebeurd,daar er hier de voorzieningen zijn om mijn longen te behandelen tijdens de o.p. Also,weer even spannend en dan...yoepie.... weer een stapje dichter bij de lijst.

Eindelijk,gisteren 16.12.2011 had ik een afspraak met de specialist die mij zal opereren,nadat hij mij nog eens alles piekfijn uitgelegd heeft ,gaat het op 16.01.2012 gebeuren,als alles goed verloopt ,zijn het maar 3-4-daagjes ziekenhuis!En ik ben blij dat er weer wat voruitgang in zit.

Op 12 Januari had ik dan eindelijk mijn voorbereidende onderzoekingen in het ziekenhuis vvoor de operatie van de schildklier.

Om 8 uur werd er een bloed onderzoek gedaan ,dat was tenminste het plan ,maar het liep helemaal uit de hand ,en ik moest een uur wachten ,ondertussen werd  bij de Cardiolog een ECG (een electro cardiogram) gemaakt ,waar ik voor 9.00 uur een afspraak had!

Daarna ging het verder naar de opname formaliteiten ,vragen en vragen ,maar wat moet ,dat moet he...Dus ging het toen met een uur vertraging naar de radiologie ,waar een roentgen van de longen gemaakt moest worden ,maar natuurlijk was daar niemand meer aan te treffen ,dus na een tijdje gewacht te hebben ging ik het bureeltje binnen en vroeg die mijnnheer die daar zat ,hoe het nu verder moest ,daar ik ja (onverschuldigd)te laat was ...Na ja ,het vriendelijk antwoord was...U moet iemand in het wit vragen...Verontwaardigd ,moest ik toch lachen om zo veel onprofecionaliteit...want het toppunt was ,dat er net voordien een schilderaar bezig was met herstel werk...Die mens op dat bureel zit ook niet op zijn plaats vind ik !!!

Na ja ,wat nu ? dus ging ik maar eerst naar de narkose arzt ,want die afspraak was ook al verlopen ,en het was ondertussen 11.30 uur ,en ik dacht ,om 12,00 uur is die arzt ook weg he , Daar ging ik dan meteen het bureel binnen en werd ,o wonder ,heel vriendelijk geholpen ,want er was ondertussen een beetje chaos in het ziekenhuis omwille de slechte timing in het labaratoire.Maar de longradiologie moest nog gebeuren ,en ik stapte met mijn stoute schoenen terrug naar de radiologie en klopte gewoon aan een cabine aan ,die dan ook prompt geopend werd ,en toen ging alles heel snel .Eindelijk ,om 12.15 stond ik weer voor de deur en was alles klaar voor de opname op Zondag 16 uur !!Nu nog maar hopen dat er een eerdte klas kamer vrij is ,want dat kon men mij nog niet vast beloven!

En dan was het eindelijk 15 Januari en een eerste klas kamer vrij ,gelukig!

Ik heb mij geinstaleerd en werd ook dadelijk voorbereid op de O.P. die vroeg s`ochtens zou plaats vinden.

Dus om 5uur het bed uit en beginnen met duchen ,want dat neemt met mijn energie veel tijd in beslag ,en toen was ik er klaar voor O.P. hemd -sterke sexi kousen en papieren broekje ...katheter ,alles perfect!!!

 Alles was goed verlopen .Nadat ik 24 uur op de intensive verbracht had mocht ik weer terrug naar mijn kamer .!Waar de Familie al zat te wachten ....Leuk he?

Mijn kleinkindertjes konden lekker spelen in de badkamer ,En Donderdag morgen om 9,00 uur bij de laatste visite van Dokter Schroeder ,mocht ik naar huis . De Schildklier werd helemaal verwijderd en ook de lympfknoop ,en volgende week , 26 Januari is de uitslag er of goed-of kwaadaardig . Als het kwaadaardig is,zal er een verdere therapie nodig zijn ,maar daar gaan we dan ook voor ,Ik voel mij heel best ogenblikelijk ,en voor ik naar huis ontslagen werd had ik ook nog een gesprek met mijn Pneumologe Dokter.Casel ,en wij zien alles positive ,ik voel mij heel goed begelijd met mijn Artzen ! En dat is toch ook al heel wat he ! En weer een stapje dichter bij de transplantatie he !!!  Net voor dat wij naar huis gingen ,werd mijn katheter nog uit mijn hand getrokken ,en het bloed stroomde plotz zomaar door het verband over de tafel ,en mijn rezepten voor de apoteek ...oe..oei...dus kwam de verpleegster vlug met een drukverband....En nu gaan we echt naar huis....Nee hoor...Toen kreeg ik de safe niet geopend ,dus daar werd iemand geroepen van het tecniek om die te openen,dat duurde ook weer echt een half uur .... ,En het bleek dat de batterei plat was .Dus toen konden we eindelijk opstappen ,het blijft atijd wel spannend met ons he !!

Yoepi  !!!  Alles O.K. De uitslag is heel goed !!!

Geen kanker ,dus door...naar de volgende stap...!!!

Maak een Gratis Website met JouwWeb